Desinfecció de vehicles: poc cost i molt benefici

La desinfecció de vehicles fa molts anys que es fa. Sobretot al sector sanitari, a taxis i a cotxes i furgonetes de les forces publiques. En menor mesura es fa en vehicles particulars.

Malauradament, en els últims mesos està més de moda que mai donada la irrupció del coronavirus Covid-19 a la nostra societat. Aquest és un virus amb una forta càrrega genètica, embolcallat d’una membrana i amb molta capacitat contaminant per la facilitat en que es propaga entre humans.

Al contrari que fongs i bacteris un virus no és un ésser viu. És una molècula amb codi genètic ARN que infecta les cèl·lules humanes i s’hi reprodueix. Llavors surten de les cèl·lules receptores per a infectar-ne de noves i així successivament arribant a provocar el col·lapse, sobretot a persones amb el sistema immunològic deprimit.

La bona notícia és que es molt fàcil d’eliminar. Aquest virus té una membrana feta de greix  i només cal trencar aquest membrana perquè es desintegri. D’aquí la importància de rentar-se les mans.

Com es desinfecten els vehicles?

 

Exterior

Amb aigua i sabó. Amb un bon rentat n’hi ha prou; no cal aplicar cap producte ni desinfectant específic. El sabó elimina el virus i, durant un temps finit, actua com a repel·lent.

 

Habitacle

Aquí és on nosaltres i els nostres podem contaminar-nos i infectar-nos.

Hi ha dos grans sistemes per a la desinfecció interior de  vehicles:

  1. 1. Desinfecció de vehicles amb desinfectants – Desinfecció exprés

És una desinfecció molt ràpida que es amb productes desinfectants específics. Aquests desinfectants es polvoritzen dins l’habitacle cobrint tota la seva superfície. Estan homologats i compten amb el reconeixement oficial de les autoritats públiques.

  1. Desinfecció de vehicles amb ozó – Desinfecció profunda

És una desinfecció una mica més lenta i profunda. Es fa injectant ozó, que són tres molècules d’oxigen. És un gran oxidant que actua cremant la membrana i desintegrant el virus.

Al contrari que els desinfectants que són específics, l’ozó elimina també bacteris i fongs.

Segons la OMS qe ha fet estudis en depuració d’aigües la capacitat desinfectant de l’ozó és 10 vegades major que les cloramines.

Una altra diferència és que a més de a l’habitacle del vehicle també s’injecta al sistema d’aire condicionat pel que diem que aporta una desinfecció més profunda

Com a valor afegit els tractaments amb ozó apart de desinfectar també desodoritzen, neutralitzant les males olors que pouem tenir fruit de fum del tabac, vòmits de nens, caiguda de líquids, etc.

Com veieu desinfectar el vostre vehicle és una bona pensada ja que són tractaments que costen poc i aporten immediatament confortabilitat, seguretat i salut

 

Comparteix-ho a les xarxes:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
El que necessitis a un clic
Contacta amb nosaltres, estarem encantats d’atendre´t
A la teva disposició
A la teva disposició
Petit
(Smart, Audi A1, fiat 500, Polo...)
Mitjà
(Golf, Audi A3, Clase A i B...)
Gran o Avant
(Audi A4 avant, W Passat, Volvo V60...)
Monovolum o 4x4
(BMW X5, Audi A7, Cayenne...)