L’eixugapabrises, un invent de dona

L’eixugapabrises del cotxe és un invent de dona. Va ser la Mary Anderson qui el va inventar. La Mary Anderson, nascuda el 19 febrer 1866, va ser una brillant promotora immobiliària, ranxera i exitosa viticultora nord-americana. I també la inventora de l’eixugaparabrises que va patentar al novembre de 1903. La descripció de l’invent va ser : “dispositiu automàtic de neteja de la finestra del cotxe controlat des de l’interior del vehicle” i la patent formal deia: “Braç giratori per a buidar el parabrisa”.

Una dona contra el sistema

La Mary Anderson va haver de lluitar de valent tota la seva vida pel sol fet de ser dona. Al damunt era empresària i una defensora incansable de la igualtat de gènere, fet que li va crear més d’un enemic i li va ocasionar molts mals de cap. La seva vida va estar farcida de conflictes, fins i tot de falta de reconeixement tant del seu pare com de la seva mare els quals pensaven que els negocis i els invents no eren propis de dones.

En retrospectiva, era impensable imaginar que una dona de principis del segle XX pogués tenir alguna ingerència sobre el funcionament d’un producte relacionat amb els homes com eren els automòbils. De fet no podien ni opinar sobre productes que en principi eren per a homes però que tenien una gran influència en elles mateixes.
Les dones no tenien un espai de participació en les empreses ni en les decisions comercials i els vehicles no eren molt populars encara en aquest moment. Fins i tot, en venir d’una dona, l’invent va ser causa de burles, acudits de mal gust i fins i tot víctima de les crítiques dels conservadors que deien que l’eixugaparabrises podria ser una distracció fatal per al conductor.

Lamentablement, la història de Mary Anderson, que va patir la prepotència de les corporacions fabricadores de vehicles, és gairebé desconeguda. Anderson estava fascinada per la tecnologia i l’era dels automòbils i gairebé per casualitat, va resoldre en la seva ment un problema o limitació que fins a aquest moment els conductors tenien com una cosa ben normal. Tothom qui conduïa un vehicle havia d’aturar-lo, baixar i netejar el parabrises quan s’embrutava o es carregava d’aigua o neu. En cas de tempestes aquest fet s’incrementava amb la conseqüent incomoditat i retard en el viatge. Això sense tenir en compte el perill i la seguretat en el vehicle com a conseqüència d’una mala visibilitat.

La idea i el disseny de l’eixugaparabrises

Al 1903 la Mary Anderson feia un viatge de Greene County, Alabama, a Nova York. Va ser llavors quan va racionalitzar, ho havia vist moltes vegades, que els conductors es baixaven constantment a netejar els parabrises durant una nevada. Això li va semblar del tot ridícul entenent que el concepte de l’automòbil d’aquests temps era el de brindar comoditat a qui pogués adquirir-lo. A partir d’aquí va començar a elaborar dissenys casolans en paper d’un dispositiu que pogués ser activat des de l’interior del vehicle per a netejar el parabrises.

Va ser al 1904 quan Anderson va inscriure a l’oficina de patents de Nova York un sistema de braç giratori amb una làmina de goma a la seva fulla, la qual es recolzava sobre el parabrisa i era manejada des de l’interior del vehicle amb una palanca manual. Aquest invent va ser patentat com a “Braç giratori per a buidar el parabrisa”. Al 1905 es va publicar la patent. Era un invent que funcionava i que podia ser replicat a baix cost per a la producció massiva.

Tot i això la Mary no va triomfar amb aquest invent ja que l’automòbil era un bé de luxe i la seva producció no estava massificada. Encara faltaven 3 anys perquè sortís al mercat del model T de Ford; el primer vehicles que es va fabricar en sèrie.
Malgrat tot això, per a 1913, tots els vehicles d’ús particular posseïen netejadors de parabrises mecànics, redissenyats per les pròpies companyies fabricadores d’automòbils i després que la patent de Mary Anderson caduqués dins d’un calaix sense ser utilitzada ni reconeguda mai en la història per cap fabricant.

La millora de Robert Kearns

Al 1964 l’enginyer estatunidenc Robert Kearns va inventar i va patentar una decisiva millora: l’eixugaparabrises intermitent. L’inventor defensava la necessitat de pausar la freqüència d’escombratge de l’eixugaparabrises. Adduïa que el moviment continuat dificultava i distreia al conductor en la seva visibilitat. Va implementar una petita pausa de 4 segons que va dissenyar per a simular el parpelleig d’un ull i relaxar al conductor.

El desenvolupament consistia en un sistema dissenyat amb components elèctrics estàndard. El ritme dels eixugaparabrises era regulat mitjançant la càrrega d’un condensador que retenia el moviment. Quan la càrrega aconseguia un cert voltatge, el condensador es buidava i això produïa l’activació del motor elèctric de l’eixugaparabrises per un cicle.

Així com li va passar a Anderson, quan en Kearns va mostrar el seu invent a l’empresa Ford, el van desestimar per considerar-ho poc pràctic. Li van dir que una patent que no es diferencia molt de l’invent original és considerada “poc pràctica” per a implementar-se en un vehicle. Ford va llançar en 1969 el seu primer cotxe amb eixugaparabrises intermitent, tot robant-li la idea a Kearns.
Robert Kearns va sentir un gran dolor per la traïció d’una empresa que admirava i en la qual confiava profundament, a més de considerar-la un exemple de la indústria americana. Des d’aquest dia va dedicar tota la resta de la seva vida a aconseguir que les companyies que van robar el seu invent, Ford, Chrysler, General Motors i Mercedes, paguessin. Va aconseguir que Ford pagués 10 milions de dòlars pel plagi i Chrysler 15 milions però mai va aconseguir que aquestes empreses admetessin l’apropiació de la seva idea.
La lluita contra aquestes companyies va ser retratada en la pel•lícula del 2008 Flaix of Genius, traduïda a l’espanyol com a Destellos de Genio 


Sigui com sigui hem de donar gràcies a dones com la Mary Anderson que contra el pensament de la època que els toca viure, el sistema i les males praxis de les grans corporacions lluiten dia a dia per a implementar solucions que a tots ens milloren la vida.

Comparteix-ho a les xarxes:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
El que necessitis a un clic
Contacta amb nosaltres, estarem encantats d’atendre´t
A la teva disposició
A la teva disposició
Petit
(Smart, Audi A1, fiat 500, Polo...)
Mitjà
(Golf, Audi A3, Clase A i B...)
Gran o Avant
(Audi A4 avant, W Passat, Volvo V60...)
Monovolum o 4x4
(BMW X5, Audi A7, Cayenne...)